Kedves érdeklődök!

Először is bemutatkoznék, én Bugyó-Csibra Aletta (Letti) vagyok az Art Kingdom Dance Community egyik tánctanára. 9 éve vagyok a tánciskola tagja és versenyzője illetve 5 éve van saját tanfolyamom is, amely már haladó csoporttá nőtte ki magát és amelynek tagjaiból már egy versenycsoport is (SUPREME) képviseli magát a hazai megmérettetéseken. A kezdetek óta szerettem volna már egy gyerekcsoportot is, aminek tavaly jött el az ideje.

Haladó tanfolyam #alettaclass
Kedd-Csütörtök: 17.30-19.00
-> Azoknak a táncosoknak ajánlom, akiknek tetszik a stílusom. A technikai tudás nem elvárt, mert jelenleg is van olyan táncosom, aki tavaly nálam kezdett el táncolni 25 évesen és van olyan, aki már egészen gyerek korától versenyszerűen sportol. Alapvetően a célom az, hogy az általam kedvelt stílusokat, mint például Afro, Ghettofemme, Hip-hop a saját mozgáskultúrámmal vegyítve koreográfiába foglalva tanítsam óráimon a tanítványkáimnak. A koreográfia oktatásán kívül, nagyon fontos és helyet kap a tanfolyamon az alapos bemelegítés, nyújtás illetve az erősítés is. Az erőnlét fontos, mert a táncaimra jellemző, hogy nagy intenzitású mozdulatok vannak benne. Bulikás hangulat és a gyorsabb izzasztó táncok oktatása az ami többször előfordul, de igyekszem egymás után más hangulatvilágú-zeneiségű koreográfiákat oktatni, így előkerülhet egy-egy lasabb, érzelmesebb, nőiesebb tánc is. Szeretem az általam letanított táncokat „videoprojektbe” foglalni, így a jó hangulatú órák mellett egy jó emlék is szokott készülni a koreókról különböző helyszíneken (például elhagyott épületben, erdőben, akár az utcán) videó formájában.
Ezenkívül Supreme nevű versenycsoportomat is a tanfolyamomra járó táncosok képezik.
3 éve veszünk részt különféle hazai megrendezésű versenyeken nagy sikerrel. Idén is szeretnénk ezt folytatni. Csoportom 9 tagból áll és idén lehetőség van arra, hogy új tagok kerüljenek be a 2019-es évadtól. Ha valaki szeretne nálam versenyző lenni, akkor annak feltétele, hogy lelkesen járjon rendszeresen az óráimra és jelezze felém, hogy szeretne versenyezni.

Gyerek tanfolyam
Péntek: 16.30-18.00
-> Nagyon sok szeretettel várom az 5 és 14 év közötti gyermekeket, fiúkat és lányokat egyaránt, akik szeretnének megismerkedni a hip-hop kultúrával. Szeretném az általam elsajátított tudást átadni, az alapoktól kezdve, a több perces koreográfia eltáncolásáig. Játékosan, könnyedén zajlik az óra menete, úgy ahogy a gyerekek tempója diktálja. Hetente egyszer másfél órán át tanítom a piciket, igény esetén heti többször is nagyon szívesen foglalkozom velük.

Fél évenként sor kerül az Art Kingdom gála megrendezésére, ahol az általam tanított csoportok is több műsorral fellépnek, így a gyerekeknek is lehetőségük nyílik megmutatni a közönség számára, hogy mennyit fejlődnek.

Az én részletesebb kis történetem J
Igazából a tánc egészen kicsi korom óta velem van, együtt nőttünk fel.

4 éves koromban íratott be anyukám engem és a húgomat nem is tudom milyen stílusú táncra, de nagyon cukik voltunk pici dresszben. Imádtam mozogni, meg sok emberrel a színpadon egyszerre állni. A lámpaláz ellenére is mindig nagyon sok erőt adott ez. Mivel egy kisebb falucskában lakunk, amilyen lehetőség adott volt helyben, olyan stílusú táncot próbáltam ki. Volt ez páros tánc, moderntánc, fitness, néptánc… Mai napig utálok unatkozni és semmit sem csinálni, ezt igazából el sem tudom képzelni, ezért inkább folyamatosan mozgok. A néptánc egy egészen más jellegű dolog a hip-hophoz képest, de egy felnőtt csoporttal nagyon sokat jártunk fellépni – énekeltünk és táncoltunk egyszerre, hagyományőrző módon és ezt mindig nagyon imádtam.

A hip-hopot egy táncos fellépésen láttam meg, ahogy bő nadrágban RNB zenére nyomták a fiúk és lányok egyszerre. Sosem voltam egy vékony alkat, ezért a klasszikusabb típusú táncok úgy éreztem nem feltétlen az én testemnek lettek kitalálva, ezért is tetszett meg különösen ez a világ. Természetesen ez az edzés nem a mi falunkban volt, ezért anyukánk heti háromszor vitt minket kocsival át a próbákra. Több, mint 6 évig voltam Farkas Zolee tanítványa, aki a Rainbow Team Se tánciskola vezetője. Ő szeretette meg velem a hip-hopot és ő általa találkozhattam a mentorommal, edzőmmel és példaképemmel Börczi Barbarával.

Most megint csak eltelt 9 év. 9 év?! Te jó ég. Hát igen… Azóta vagyok itt az Art Kingdomban, azóta csinálom szívvel lélekkel ezt az egészet. Sokat gondolkozom: ez egy hobby? Nem… Ezeket most mind leírva megint rájövök, hogy ez egy vezérfonala az életemnek, ami köré építettem a többi kis dolgomat. Dehogy pontosan mi is ez? Sokat gondolkodom, hogy mit jelent nekem a tánc. Nagyon sok mindent, olyan mint egy lételem. Felkelek, tanulok, dolgozom, TÁNCOLOK, alszom. Igazából nem telik el egy nap, hogy ne táncoljak vagy ha igen, akkor gondolok rá fejben vagy éppen otthon edzek egy kicsit a következő órára. Imádom Bubit, Ghetto 7-t, a lányaimat és mindent, amit ennek az egésznek köszönhetek. Sokat tanultam az életről, magamról és remélem majd a kisbabám is tanulhat ebben a tánciskolában J

A táncban az egyik legnagyobb vágyam az, hogy valakinek én lehessek a példaképe, aki ezt hangosan ki is mondja és komolyan így is gondolja. Én is szeretnék olyan ember lenni, akire mások felnézhetnek és azt mondhassák:  „igen én ilyen szeretnék lenni!” Azt kívánom, hogy a mostani tanítványkáim olyan eredményeket érjenek el a tánc terén, amilyet szeretnének.

Nem vagyok az a kimondott álmodozó típus, de nem azért mert nem hiszek… Nekem még mindig van Jézuskám és lelkesen teszem ki a Télapónak a tejet az ablakba. Hanem mert szeretek Letti lenni és hiszem, hogy az utam amin vagyok jó és úgy lesz jó, ahogy én alakítom.

Kérdés esetén, keressetek infoért engem:
-itt facebookon (Aletta Bugyó-Csibra)
-instagramon (alettacsibra)
-telefonon: +36-20/959-0868
-e-mailen: csibraaletta@gmail.com

Szép táncos napokat mindenkinek!
Letti

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Budapest